article23691419_002

Kalkwas, Boenwas & Colorwax

Kalkwas en colorwax kunnen gebruikt worden om te white washen of een met krijtverf geschilderd meubel een extra dimensie te geven. Zo kun je met colorwax een gekrijtverfd meubel een prachtig gepatineerd effect geven!

In het boek 'Krijtverf & Kalkwas' worden alle technieken stap voor stap beschreven, met inspirerende foto's!

!

Amazona Blanke Boenwas 250ml

Deze kleurloze, transparante kwaliteitsboenwas kan gebruikt worden om met krijtverf en kalkwas behandelde meubels te finishen. Het maakt de kleuren net even iets dieper en beschermt bovendien het behandelde oppervlak.

 

 

Amazona Kalkwas 250ml

Kalkwassen is een decoratieve afwerking die stamt uit de 16e eeuw. Vroeger werd dit op boerderijen gedaan met een dik kalkmengsel. De verf werd op de muren gestreken en wat er overbleef werd verdund en gebruikt om houten meubels te verven. Deze traditionele afwerking bleekt het hout en geeft een witte waas.

Klik verder voor meer details

Amazona Colorwax 250ml diverse kleuren

colourwax-blauwgrijs---250-ml---amazona_0__000

Colourwax is een gekleurde vaste was. Met deze Colourwax geef je blank hout een subtiel kleureffect.  Amazona Colourwax is verkrijgbaar in de kleuren Blauwgrijs, Chocolade, All Black en Lever.

Voor het mooiste effect breng je de Colourwax aan met staalwol. Makkelijk én leuk om te doen.

Klik verder voor meer details

Amazona Ecofinish Ultra Mat

Deze ultra matte, transparante vernis op waterbasis is gebruiksklaar en ideaal om poreuze ondergronden, zoals krijtverf, minerale verven, gips en pleisterwerk mee te beschermen. Voor binnen en buiten.

 

 

Amazona Ecoclean

Kant en klare super reiniger, ideaal als voorbehandeling van uw schilderklus. Even sprayen, droog wrijven en verven maar. Nawassen niet nodig. Zorgt voor een uitstekende hechting van de verf.

Biologisch afbreekbaar, vrij van giftige stoffen, niet ontvlambaar, bevat geen alcohol.