Amazona Colorwax 250ml diverse kleuren

colourwax-blauwgrijs---250-ml---amazona_0__000
  • Beschrijving
  • Meer details

Colourwax is een gekleurde vaste was. Met deze Colourwax geef je blank hout een subtiel kleureffect.  Amazona Colourwax is verkrijgbaar in de kleuren Blauwgrijs, Chocolade, All Black en Lever.

Voor het mooiste effect breng je de Colourwax aan met staalwol. Makkelijk én leuk om te doen.

Klik verder voor meer details

Deze unieke gekleurde vaste was geeft een subtiele kleur aan blank hout. U kunt de Colourwax toepassen op onbehandeld hout, over boenwas, krijtverf of voor een prachtig doorleefd effect over hout dat met Amazona kalkwas is behandeld.

Op onbehandeld hout

Breng de Colourwax met fijne staalwol aan en wrijf de was goed in de houtnerf. Laat een uurtje drogen en behandel het na met kleurloze boenwas. Wrijf het geheel na met een zachte doek. Voor 6-8m2. Onderhouden met een kleurloze boenwas.

In combinatie met krijtverf

Verf het onbehandelde hout met de krijtverf. Laat minimaal 1 uur drogen. Verf het oppervlak nogmaals met krijtverf en laat het nu minimaal twee uur drogen. Breng nu de Colourwax voorzichtig aan op verschillende plekken en wrijf de was uit met staalwol. Breng voor een heftiger effect meer Colourwax aan. Laat het geheel een uurtje drogen en wrijf het na met een zachte doek. Nabehandelen en onderhouden met kleurloze boenwas. 

 In combinatie met Amazona Kalkwas

Deze ambachtelijke kalkwas geeft een gebleekt, verweerd effect aan hout. U kunt de Amazona Kalkwas toepassen op onbehandeld hout, over beits, boenwas, krijtverf of in combinatie met Amazona Colourwax. Trek handschoenen aan en breng de kalkwas met staalwol op het hout aan. Wrijf het goed in de houtnerf. Laat een uurtje drogen en behandel het oppervlak na met een beetje Amazona Kwaliteitsboenwas of Amazona Colourwax. Wrijf het geheel na met een zachte doek.U kunt ook eerst de Colourwax aanbrengen en daarna de witte kalkwas. Maak eventueel wat proefstukjes zodat u kunt bekijken welk effect u het mooist vindt.

Colorwax is verkrijgbaar in blauwgrijs, chocolade, denim, brique, black en lever.